Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Met zijn lage rendement en een late oogsttijd, en daarmee grote risico's, is het verbouwen van deze druif in Frankrijk alleen mogelijk voor grote, rijke wijnbouwers. Deze zijn niet afhankelijk van de toegevoegde waarde van deze druif in een blend met andere druivensoorten.
In de nieuwe wijnlanden komt deze druif steeds vaker voor in de vorm van een célpage. De eerste cépage wijn van de Petit Verdot werd gemaakt door Marques de Grinon in Spanje. Cépage wijnen van Petit Verdot hebben dankzij hun hoge tannine- en zuurgehalte een zeer lange bewaartijd. Petit Verdot is een laatrijpe, kleine, blauwe druif met een stevige schil en geringe opbrengst die tot de beste druiven van de wereld behoort.
Oorspronkelijk werd deze druif in Bordeaux verbouwd en gebruikt als blend, maar vanwege het te koele klimaat komt de druif daar slecht eens in de 3 tot 4 jaar tot volle rijping.
In warmere landen, zoals Spanje, Australië, Californië en Zuid Afrika gedijt de druif beter en krijgt hij de gelegenheid volledig te rijpen.
Petit Verdot geeft krachtige wijnen met tonen van rijp, zwart fruit (bosbessen, zwarte kersen, blauwe pruimen), rook, kruiden, ceder en molassses. Verder hebben de wijnen stevige tannines en een lange afdronk. Uitstekende combinatie met wild, tournedos, lamsvlees, steak, gekruid varkensvlees en harde kazen.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad