Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Dna onderzoek heeft uitgewezen dat het om dezelfde druif gaat. De moederdruif is de Croatische Tribidrag.
Lange tijd werd de Primitivo enkel gebruikt als smaak of kleurversterker aan andere, minder stevige, rode wijnen. De moderne technieken hebben enorm geholpen tot de beschaving van de Primitivo. Thans brengt hij elegante, soepele en intens smakende wijnen voort van een mooie kwaliteit. Kenmerken in smaak zijn vooral kersen, specerijen en chocolade met een bittertje. Aanbevolen wordt om deze wijnen jong te drinken.
In Italië is Primitivo wijn wat lichter van stijl: fijn en zacht van smaak, gecombineerd met een lichte kruidigheid, veel rood fruit als bramen en aardbeien. Amerikanen hoopten vurig dat zij een eigen authentieke Amerikaanse druivensoort hadden met ‘hun’ Zinfandel. Van deze ‘lokale’ druivensoort maakt men dan maar meteen alle mogelijke kleuren en soorten wijn. Helaas. In de arme Italiaanse regio Puglia (Apulië) zagen wijnboeren dit als een prima salestool en de druiven werden haastig omgedoopt tot het meer commerciële Zinfandel. Inmiddels kan Primitivo het weer op eigen kracht en mag die naam dus terug op het etiket.
De druiven hebben een dunne schil, wat zorgt voor soepele tannines, maar tegelijkertijd de druif gevoelig maakt voor rot. Als de druiven eenmaal gezond rijp zijn, kun je ze zelfs langer laten rijpen voor een leuke dessertwijn! De ‘gewone’ rode wijnen hebben spannende aroma’s. Naast de haast standaard blauwe bessen en andere bosvruchten, kun je namelijk een duidelijke tabaksgeur, dropjes, pruimen en afhankelijk van het gebied, cranberry’s, leer en specerijen tegenkomen.
De rode wijn is heerlijk in combinatie met harde kazen, pasta's, gegrild rood vlees, wildgerechten of bij de barbecue.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad