Nederlandse Rosé?
Gratis verzending v.a. €79 (NL)
Voor 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
010 313 34 30 | [email protected]
Admiraliteitskade 80, Rotterdam

Als je pasta lekker vindt, vind je cannolloni ook heerlijk!


Filters

Land

Type wijn

Als je gek bent op lasagne, dan houd je ook van cannelloni. Je kunt de cannelloni vullen met alles wat je lekker vindt. Ik heb gekozen voor een vegetarisch bolognesesaus met spinazie. Wil je ongemerkt meer groenten binnen krijgen, dan kun je er ook linzen, geraspte wortel doorheen doen, paprika of champignons. Origineel is het gerecht met de grote pastapijpjes, die je vult met de gehaktsaus, dit recept is met versgebakken flensjes, gewoon van (volkoren) pannenkoekmix gebakken. 

 

Uit een pak van 400 gram bak ik 17 flensjes, daar eet je er twee, drie van per persoon; op het pak staat 12/13 pannenkoeken, maar dan worden het hele dikke rollen, waar je er anderhalf, twee p.p. van eet. De pannenkoeken zijn de volgende dag nog lekker als ontbijt, of je kunt er voor de lunch quesedilla’s of Tuna melts van maken. Daarvan volgende week het recept. 

 

Voor 4 personen heb je nodig een pak pannenkoekmix (hier heb je weer melk en eieren bij nodig) 

  • 300 gram spinazie
  • 1 bouillonblokje
  • Een gesnipperde ui/3 tenen knoflook
  • Kruiden naar wens, denk aan oregano of basilicum.
  • 300 gram (vegan) gehakt
  • blikje tomatenblokjes of 5 ontvelde en in blokjes gesneden verse tomaten.
  • olie om mee te bakken, bijvoorbeeld druivenpitolie

Als je kunt multitasken, kun je flensjes bakken, terwijl je de saus maakt. Vind je dat lastig, bak dan eerst de flensjes op je gemakje. Als je een goeie anti-aanbakpan hebt, voldoe je met een grote scheut (ongeveer 3 eetlepels) olie door het deeg en voor de eerste flens/pannekoek de pan even in te vetten. Daarna hoef je de pan niet meer in te vetten, zolang het vuur op de middelste stand staat. 

Fruit in een beetje olie de fijngesneden ui en knoflook, na 3 minuten doe je het (vegetarisch) gehakt erbij. Als deze rul gebakken is, roerbak je de kruiden, het bouillonblokje, de spinazie (of andere groenten) erdoor. Doe de tomatenblokjes erdoor en laat goed doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper. 

De oven voorverwarmen op 180 graden. Een ovenschaal invetten/-spuiten. 

De flensjes één voor één vullen met de gehaktsaus, oprollen en in de schaal leggen. Als je nog saus over hebt, kun je deze over de rollen scheppen en aftoppen met geraspte kaas. Even een kwartiertje in de oven en klaar is je cannollischotel!

Buon appetito!

Lees meer
Lees minder
Prachtige rode wijn uit het Zuid-Toscaanse Morellino di Scansano.
Krachtige Primitivo uit Puglia.
Een top Barolo van de Gramolere wijngaard!
Betaalbare Ripasso van hoge kwaliteit.
Een autochtone druif uit Apulië
Aromatisch frisse wijn!
Een echte 'apassimento', ofwel een kleine Amarone.
Een top Barolo van de wijngaard: Casteletto!
Een volle Barbera van Manzone!
Een droge rosé van de Montepulciano druif.
De Dolcetto is een toegankelijke rode wijn!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

v.a. €79 (NL) - v.a. €150 (BEL, DUI, LUX)

Voor 16:00 besteld?

Dezelfde dag verzonden!

Winkel

Admiraliteitskade 80, Rotterdam

proeflokaal

Proeverijen, high-wines & private-dining

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.