Nederlandse Rosé?
Gratis verzending v.a. €79 (NL)
Voor 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
010 313 34 30 | [email protected]
Admiraliteitskade 80, Rotterdam

Pasta Carbonara


Filters

Land

Type wijn

Ik kan Leon niet blijer maken dan met pasta, het maakt hem niet uit om 5-6 keer per week pasta te eten. Hij vindt alles met pasta lekker, de structuur, de diversiteit. Het verwarmt, het geeft een voldaan gevoel, kortom, hij vindt het echte verwennerij en het maakt hem volmaakt gelukkig. Hoe makkelijk kan het zijn? 

 

Zeker met dit eenvoudige recept, voor het gemak gewoon gebruik makend van room en spek. Echte Italiaanse chefs zullen het verafschuwen, want in het originele recept wordt helemaal geen room gebruikt.  Een vegan editie met pompoenpuree i.p.v. room en plantbased spekjes neemt wat meer tijd (alleen het schillen van de pompoen al!) maar daardoor niet minder lekker en zeker gezonder! Probeer dat ook eens een keer, zeker als je meer groente wil eten!

In plaats van spek/pancetta kun je ook truffel raspen/schaven.

Tijd: ongeveer 15 min.

BENODIGDHEDEN voor 4 personen:

  • 500 g spaghetti
  • 125 ml verse slagroom
  • 3 middelgrote eierdooiers
  • 150 g (geraspte) Parmezaanse kaas
  • 4 takjes verse platte peterselie
  • 250 g biologische spekreepjes of fijngesneden pancetta
  • 3 tenen knoflook
  •  Pijnboompitten

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen de slagroom in een kom, scheid de eieren en doe de dooiers erbij, klop met een vork door de room. Rasp de 2/3 deel van de kaas erboven en meng erdoor. Snijd de peterselie fijn.

Ondertussen verhit je een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Knijp ondertussen de knoflook fijn en bak de laatste minuut met de spekjes mee. 

Als de spaghetti klaar is, het vocht uit de pan gieten en de pasta in de pan laten.  Al roerend het slagroommengsel toevoegen. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en de saus iets is ingedikt. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Als laatst de uitgebakken spekjes en erdoorheen roeren.

Als je dan toch een keer de echte pasta carbonara wilt eten (zonder room), gebruik je 4 eierdooiers. Neem wat van het pastakookvocht om de kaas (van het vuur af) te laten smelten. Roer goed door de pasta. Als laatst de geklopte eierdooiers door de pasta roeren. 

Schep de spaghetti carbonara direct in diepe borden. Bestrooi met de peterselie en pijnboompitten. De pepermolen erover boven draaien. Serveer direct. Buon appetito!

Lees meer
Lees minder
Elegante witte Bourgogne.
De favoriet uit Piemonte!
Een prachtige gebalanceerde Meursault.
Sale

Bizantino Etna Bianco DOC 2018

€20,00 €18,00
Florale witte wijn met een licht ziltig karakter!
La Roche van Domaine Sangouard-Guyot.
De 'Quintessence' is een typisch krachtige zuidelijke Bourgogne!
Top kwaliteit van de Etna!
Nero d'Avola is het kenmerkende blauwe druivenras op dit eiland. Voor de liefhebber van krachtige en
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

v.a. €79 (NL) - v.a. €150 (BEL, DUI, LUX)

Voor 16:00 besteld?

Dezelfde dag verzonden!

Winkel

Admiraliteitskade 80, Rotterdam

proeflokaal

Proeverijen, high-wines & private-dining

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.