Nederlandse Rosé?
Gratis verzending v.a. €79 (NL)
Voor 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
010 313 34 30 | [email protected]
Admiraliteitskade 80, Rotterdam

Melanzane alla Parmigiana, een zomers Italiaans gerecht!


Filters

Land

Type wijn

Een heerlijk recept waarbij je in zomerse sferen komt. Perfect als lunch, bij vers gebakken brood of met aardappels uit de oven. Het kan ook goed geserveerd worden als onderdeel van een buffet. De schaal is goed van te voren klaar te maken. 

 

In principe is het een vegetarisch gerecht, wat heel eenvoudig vegan gemaakt kan worden, door gebruik te maken van vegan mozzarella en dito Parmigiano. De tomatensaus kan voor de vleesliefhebbers ook aangevuld worden met 250 gram rul rundergehakt.

 

Tijd: ongeveer 50 min.

BENODIGDHEDEN voor 2 personen:

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 400 g gepelde tomaten
  • 100 g Parmigiano Reggiano
  • 250 g mozzarella
  •  2 theelepels oregano
  • 15 g verse basilicum
  •  Olie om mee te bakken, bijvoorbeeld druivenpitolie
  •  4 eetlepels bloem

Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik, leg de plakken op keukenpapier en bestrooi ze op beide zijden met zout. Laat ze minstens een kwartier ‘zweten’. 

Versnipper ondertussen de ui en de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie en voeg daarna de tomatensaus toe. Breng op smaak met de oregano, peper en zout. Laat dit ongeveer 15 min pruttelen.

Verwarm de oven op 200 graden. 

Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan of grillpan. Dep de plakken aubergines droog en haal lichtjes door de bloem. Grill of bak de plakken per 3 of 4 in de pan aan beide kanten.

Spray de ovenschaal met olie, of bedek de schaal met bakpapier. Beleg de bodem van de ovenschaal met plakken gegrilde aubergine. Verdeel hier wat tomatensaus, plakjes mozzarella en Parmezaanse kaas over. Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn en eindig met de kaas. Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven. Verdeel voor het serveren nog wat verse basilicumblaadjes over de schotel. 

In plaats van in een schaal, waar je de porties uit schept, kun je ook bakken in porties, door de laagjes in muffinvormpjes te scheppen. Het gerecht wordt dan ‘fingerfood’, waar je geen bestek voor nodig hebt, handig voor bijvoorbeeld een staande receptie of picknick. Zo hebben we dit gerecht wel vaker geserveerd tijdens proeverijen. 

Buon Appetito!

Lees meer
Lees minder
Even naar Toscane..

Proefdoos Toscane

€84,25 €77,00
Wijnen uit Toscane: Chianti, Montepulciano en Morellino
Krachtige Primitivo uit Puglia.
Stevige wijn uit het zuiden van Italië.
Prachtige rode wijn uit het Zuid-Toscaanse Morellino di Scansano.
De top-cuvée van Cantina San Donaci!
Huiswijn van Cantina Fassati uit Montepulciano.
Elegant met veel kracht uit Umbrië.
De tweede wijn van het prestigieuze huis Ornellaia
Prachtige Bordeaux-stijl uit Toscane!
Heerlijke wijn met intense fruit- en bloemengeur.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

v.a. €79 (NL) - v.a. €150 (BEL, DUI, LUX)

Voor 16:00 besteld?

Dezelfde dag verzonden!

Winkel

Admiraliteitskade 80, Rotterdam

proeflokaal

Proeverijen, high-wines & private-dining

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.