Gratis verzending v.a. €79 (NL)
Voor 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
010 313 34 30 | [email protected]
Admiraliteitskade 80, Rotterdam

Sticky Pork, origineel een recept voor spareribs, maar ook op filet toe te passen.


Filters

Land

Type wijn

Sticky Pork. Origineel een recept voor spareribs, maar door het recept toe te passen op in blokjes gesneden procureurvlees of varkensbuikspek, kan het ook op gestoomde Lotusbroodjes  (bao buns) of bij een rijsttafel worden geserveerd.

Marineer het vlees minstens 4 uur, liever nog een nacht, van te voren, zodat de smaken goed ingetrokken zijn. Overgebleven vlees kan heel goed ingevroren worden, of de volgende dag in rijstvelletjes gerold worden, de Gỏi cuốn. Samen met wortelrasp, reepjes komkommer, lente-ui en verse kruiden als Thaise basilicum en munt. Zo heeft u de volgende dag de originele Vietnamese verse loempia's.  

 

Tijd: 15 min. + 40 min.

BENODIGDHEDEN voor 1 kilo vlees:

  • 3 el five-spices
  • 1el zout
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 3 el honing
  • 1 sinaasappel (uitgeperst)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 50 milliliter sojasaus
  • 2 eetlepels rodewijnazijn of rijstwijn
  • 2 el rietsuiker

 

Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet de helft ervan over het vlees. Laat minimaal 4 uur (bij voorkeur een nacht) afgedekt marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170°C. Leg het vlees in een grote braadslee, met ruimte tussen de vleesblokjes, zodat ze goed rondom gaar kunnen worden. Gaar het vlees in 40 minuten, af en toe mag het vlees gedraaid worden anders worden sommige stukjes heel droog en aangebrand. 

De rest van de marinade inkoken met de suiker tot een stroperige saus. Als het vlees gaar is, de saus eroverheen schenken. 

Tijdens de High-Wine serveerden we het op een briochebroodje, samen met een gepofte aardappel en een ratatouilletaartje. Uiteraard zijn de combinaties met andere gerechten divers; zoals eerder gezegd gaat het heel goed bij een rijsttafel, maar ook bij een bulgur- of pastasalade. Of gewoon simpelweg met flatbread of pitabroodjes. 

We schonken er Pinot Gris van domaine Moltes uit de Elzas en de Italiaanse Passo Lungo Primitivo van Cantina Sandonaci. Hieronder nog een aantal suggesties. 

Lees meer
Lees minder
Stevige wijn uit het zuiden van Italië.
Sale

Bizantino Etna Bianco DOC 2018

€20,00 €18,00
Florale witte wijn met een licht ziltig karakter!
Unieke wijn van de Nerello Mascalese!
Uitbundige Muscat d'Alsace!
Mousserende Rosé van Nederlandse wijnmakers uit de Ventoux!
De nieuwe summum van Domaine de Marotte!
Aromatische Traminer uit Moldavië!
De top-cuvée van Cantina San Donaci!
Top kwaliteit van de Etna!
Een prachtige wijn van de Nerello Mascalese!
Intens & elegante rosé van de Nerello Mascalese.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

v.a. €79 (NL) - v.a. €150 (BEL, DUI, LUX)

Voor 16:00 besteld?

Dezelfde dag verzonden!

Winkel

Admiraliteitskade 80, Rotterdam

proeflokaal

Proeverijen, high-wines & private-dining

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.