Gratis verzending v.a. €79 (NL)
Voor 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
010 313 34 30 | [email protected]
Admiraliteitskade 80, Rotterdam

Veelzijdig gerecht, heerlijk verwarmend!


Filters

Land

Type wijn

 

Deze vegan curry met pompoen en kikkererwten is heerlijk tijdens koude winterdagen. Ben je niet zo dol op pompoen? Je kunt het vervangen door wortel, bloemkool, broccoli of (zoete) aardappels. Dankzij de zoete smaak en zachte structuur vinden veel kinderen dit waarschijnlijk een heerlijk recept. Daarnaast bevat deze curry ook kikkererwten, welke rijk zijn aan eiwitten en vezels. Die zijn eventueel te vervangen door doperwtjes.

Dit gerecht is nóg makkelijker te maken, met kant en klare currypasta van de toko, maar het is eigenlijk heel eenvoudig te maken. Voor de die-hard vleeseters, is dit gerecht ook lekker met kippendij- of varkensfilet. Kortom, een veelzijdig gerecht, wat bijna iedereen lekker vindt. Serveer het met rijst, naan/roti, of flatbread. Dit keer een gerecht wat mooi combineert met frisse witte wijnen, die onder het recept te zien zijn. 

 

Recept voor 4-5 personen

Tijd: 40 minuten

BENODIGDHEDEN:

  • 400 gr pompoenblokjes

  • 2 (zoete punt)paprika’s

  • 1 blik kikkererwten 

  • 500 gram tomato passata

  • 400 ml romige kokosmelk 

  • 4 el druivenpitolie

  • 3 cm verse gember

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook 

  • 3 theelepels garam masala

  • 1,5 theelepel komijn

  • 0,5 theelepel cayenne peper

  • Handje verse koriander

  • Half blokje Groentebouillon + 250 mlwater

Snijd de gember, ui en knoflook fijn en de paprika in blokjes. Verwarm de olie in een braadpan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Bak in een paar minuten goudbruin.

Voeg daarna de garam masala, komijn, cayenne peper en tomato passato toe. Roer goed door elkaar en bak even een minuutje mee. 

Roer de pompoen- en paprikablokjes door het mengsel, zodat ze helemaal onder de saus zitten,  met de groentebouillon + water. Aan de kook brengen en dan 10-12 min. op laag vuur  laten pruttelen. Giet de kikkererwten af in een vergiet en voeg deze samen met de kokosmelk toe aan de curry. Laat dit goed warm worden. Misschien nog op smaak brengen met zout, (Cayenne)peper of chutney. Als laatst, vlak voor het serveren de koriander garneren.

Eet smakelijk!

Kijk hieronder voor een aantal suggesties, die perfect combineren met dit gerecht. 

Lees meer
Lees minder
De nieuwe summum van Domaine de Marotte!
Volle off-dry Riesling van oude stokken!
Top Riesling van Dengler-Seyler
Typische Grüner Veltliner uit Weinviertel.
Strak droge Riesling met veel fruit.
Zeer gastronomische Pinot Blanc.
Niet op voorraad

Veuve du Vernay, Brut Zero (0%)

€6,95
De alcoholvrije variant van onze topproducent in betaalbare mousserende wijnen!
Een exceptionele Pinot Blanc van een Riesling specialist!
Van minstens 50 jaar oude stokken!
Riesling uit het Oostenrijkse Weinviertel!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

v.a. €79 (NL) - v.a. €150 (BEL, DUI, LUX)

Voor 16:00 besteld?

Dezelfde dag verzonden!

Winkel

Admiraliteitskade 80, Rotterdam

proeflokaal

Proeverijen, high-wines & private-dining

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.