Nederlandse Rosé?
Gratis verzending v.a. €79 (NL)
Voor 16:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!
010 313 34 30 | [email protected]
Admiraliteitskade 80, Rotterdam

Worteltartaar, geïnspireerd op 'steak tartare'.


Filters

Land

Type wijn

 

Steak tartare, het gerecht waar dit recept op geïnspireerd is, wordt gemaakt van rauwe biefstuk, bovendien wordt het gegarneerd met een rauw eierdooier. Niet iedereen is gecharmeerd van rood en/of rauw vlees/ei. De vegetarische variant  is gemaakt met de ingrediënten van het originele gerecht. Het pikante kan naar smaak pittiger gemaakt worden door een sjalotje, wel/geen gebruik van tabasco en de hoeveelheid mosterd.  

Dit gerecht is met behulp van een keukenmachine in een handomdraai gemaakt, als je die niet hebt, is het met een rasp ook goed te doen, maar dan zou ik het niet zo snel voor een groot gezelschap doen, eerder voor een intiem dinertje. Of maak kleinere porties en serveer er een vers (geroosterd) broodje en ambachtelijke boter/olie bij. Halveer dan de hoeveelheid ingrediënten.

Tijdens de High-wine schonken we er Vinho Verde en een rosé van de Spaanse Baltasar serie 

 

Recept voor 4-6 personen

Tijd: 30 minuten

BENODIGDHEDEN keukenmachine of een rasp - ingrediënten:

  • 400 g wortels
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 9-12 mini augurken
  • 2-3 sjalotjes
  • 2-4 el Dijon mosterd
  • 1-2 tl tabasco
  • 2 el worcestershiresauce
  • 15 g verse peterselie
  • 2 el plantaardige room
  • peper en zout

1. Schil de wortels. Snijd de helft ervan in grove stukken. Kook ongeveer 15 minuten of totdat de wortels zacht zijn. Laat daarna afkoelen.
2. Rasp de rauwe en gekookte wortels, de sjalotjes, de augurken, kappertjes klein(in de keukenmachine). Meng dit in de keukenmachine tot een glad geheel. Voeg op het einde de tabasco, de worcestershiresauce, de room en gehakte peterselie toe. Proef het mengsel en voeg peper, zout en eventueel nog wat meer mosterd of peterselie toe.
3. Gebruik een ronde steekvorm, zet deze in het midden van het bord en vul met de worteltartaar.
4. Garneer met wat kappertjes en wat peterselie.

 

Tijdens de high-wine hebben we er ook een macaron met zachte geitenkaas en pulled duck bij geserveerd. Om de smaak van de geitenkaas terug te laten komen, maar ook om kleurcontrast in het gerecht te hebben,  strooiden we ook op de ‘tartaar’ kleine bolletjes geitenkaas. 

Eet smakelijk!

Lees meer
Lees minder
nog 6 plekken!

20 AUG - High-wine!

€49,50
Vrijdag 20 augustus van 13:00 tot 16:30
Niet op voorraad

21 AUG - High-wine!

€49,50
Zaterdag 21 augustus van 13:00 tot 16:30
Niet op voorraad

6 AUG - High-wine!

€49,50
6 augustus van 13:00 tot 16:30
Niet op voorraad

29 AUG - High-wine!

€49,50
Zondag 29 augustus van 13:00 tot 16:30
Vegan diner en wijn!
Niet op voorraad

28 AUG - High-wine!

€49,50
Zaterdag 28 augustus van 13:00 tot 16:30
Rijke, volle witte wijn van de Verdil!
Kruidig, frisse witte wijn.
Super frisse Viura voor op het terras!
Een blend van Garnacha & Viura!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

v.a. €79 (NL) - v.a. €150 (BEL, DUI, LUX)

Voor 16:00 besteld?

Dezelfde dag verzonden!

Winkel

Admiraliteitskade 80, Rotterdam

proeflokaal

Proeverijen, high-wines & private-dining

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.